Kategóriák
Uncategorized

Gépjárműről érkező jelzések specifikáció ontológia (VSSo) első nyilvános tervezetek

Az Autóipari Munkacsoport (Automotive Working Group) megjelentetett két új, a Gépjárműről érkező jelzések specifikáció ontológiára (Vehicle Signal Specification Ontology, VSSo) vonatkozó nyilvános tervezetet.

  • Gépjárműről érkező jelzések specifikáció alapontológia (VSSo Core: Vehicle Signal Specification Core Ontology): az alapontológia bevezeti a specifikációban leírt szabály szerint definiált VSS szerkezeti elemek fogalmát. Az alapvető ontológia ezt a szerkezetet OWL-ontológiában definiálja, és ez szolgál alapul a sztenderd katalógusban meghatározott jelzések valamint az ágak lehetséges továbbfejlesztésének alapjául, többet adva pusztán szerkezeti információnál.
  • Gépjárműről érkező jelzések specifikáció ontológia (VSSo: Vehicle Signal Specification Ontology): míg az alapontológia a szerkezetet írja le, ez az ontológia a sztenderd katalógusban definiált szókészletet tartalmazza. A fő cél az, hogy a VSSo ne térjen el a sztenderd katalógustól, amit a kapcsolódó repozitóriumban lévő eszközökön keresztül automatikusan biztosítanak. Az eszközkészlet a sztenderd katalógust veszi alapul és hozzárendeli az alapontológiában definiált fogalmakhoz. Ennek eredményeként létrejön egy ontológia, amely megfelel az OWL-nek és követi a VSS sztenderd katalógust.