Kategóriák
Uncategorized

W3C kiemelt stratégiai témái – 2021. április

A W3C közzétette kiemelt stratégiai témáit (April 2021 edition of the W3C Strategic Highlights), a jelentés a szervezetnek a Web fejlődését és erősödését segítő átfogó munkájáról ad számot, valamint leírja, hogy a W3C miként elégíti ki az ipar és a társadalom igényeit.

Emellett évfordulót is ünneplünk, hiszen 1993. április 30-án, a CERN segítségével a World Wide Web nyilvánosan, mindenki által hozzáférhetővé vált (public domain). Ennek alkalmából Jeff Jaffe, a W3C ügyvezető igazgatója közzétette a Web Konzorcium központi szerepéről szóló bejegyzését (angol nyelven) , mely arról szól, hogyan szolgálja ki a web egyre gyorsabban a társadalom igényeit, illetve hogy mennyire fontos a webes infrastruktúra a modern világban.

Az emberi civilizáció rendkívüli helyzetben van. A Web Konzorcium pedig meghatározó szerepet tölt be, mint az a nyílt fórum, ahol a világ minden tájáról érkező ötletek és vélemények találkoznak annak érdekében, hogy globális webes szabványokat hozhassanak létre az elkövetkező 25 évre.